Technology-Τεχνολογία

Αναζητήστε τον όρο που θέλετε στο ιστολόγιο

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Samsung: Δίνει ακυκλοφόρητες συσκευές στην Apple για έλεγχο



Η Αμερικανίδα δικαστικός Lucy Koh, δίνει μια νέα τροπή στο όλο ζήτημα της δικαστικής διαμάχηςπου διεξάγεται μεταξύ Samsung και Apple, όπου και αναφέρεται στη παραβίαση διπλώματος ευρεσιτεχνίας και εμπορικών σημάτων, με την Samsung να δέχεται την κατηγορία της αντιγραφής προϊόντων της Apple.

Πριν από λίγες ημέρες, η Koh, απευθυνόμενη στη Samsung, διέταξε να παραδώσει στην Apple, εντός χρονικού διαστήματος 30 ημερών, τα εξής προϊόντα: Galaxy S II, Infuse 4G, Infuse 4G LTE, Galaxy Tab 8.9 και Galaxy Tab 10.1. Η συγκεκριμένη δικαστικός, μεταξύ άλλων δήλωσε: «Η αρμόδια επιτροπή που εξετάζει τη συγκεκριμένη υπόθεση δεν τίθεται υπέρ των ισχυρισμών της Apple, ωστόσο το Πρωτοδικείο διαπιστώνει ότι η Apple δεν έχει δημιουργήσει κάποιον δόλο ενάντια της Samsung και σύμφωνα με τα υπάρχοντα αποδεικτικά στοιχεία, η αγωγή της Apple αποδεικνύεται ότι έχει μια βάση λογικής, δηλαδή, ότι τα περισσότερα προϊόντα της κορεάτικης εταιρείας μιμούνται σχεδιαστικά, προϊόντα της Apple».

H Apple, στην αρχική καταγγελία της, ισχυρίστηκε ότι κατά την ανάπτυξη smartphone και tablets, η Samsung προτίμησε να αντιγράψει ορισμένα σχεδιαστικά πρότυπα συσκευών της Apple, παραβιάζοντας με αυτό τον τρόπο τα πνευματικά δικαιώματα περί ιδιοκτησίας.

Εκείνο που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην υπόθεση αυτή, είναι ότι ορισμένα προϊόντα, όπως το Galaxy Tab 8.9 ιντσών, δεν κυκλοφόρησε προς το παρών, από τη στιγμή που εκδόθηκε η εν λόγω δικαστική απόφαση. Επομένως, η Apple αποκτά την δυνατότητα να αντικρίζει πρώτη τις διάφορες συσκευές της Samsung, πριν παρουσιαστούν επίσημα.


πηγή: newpost.gr