Technology-Τεχνολογία

Αναζητήστε τον όρο που θέλετε στο ιστολόγιο

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Μόλις το 20% των υπαλλήλων της Google χρησιμοποιεί Windows

Όπως δήλωσε ο συνιδρυτής της Google Sergey Brin, περίπου το 20% των υπαλλήλων χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Windows στους υπολογιστές τους.

Φήμες λένε ότι η Google έχει σχεδόν αποκλείσει την χρήση των Windows στην εταιρεία. Η φήμη αυτή ίσως επιβεβαιώνεται με την ανακοίνωση στο συνέδριο της Google, ότι θα προσφέρει στην αγορά το νέο notebook που θα χρησιμοποιεί Chrome OS και σκοπεύει να εισάγει<…>

το λειτουργικό αυτό και στους υπολογιστές των υπαλλήλων της, το οποίο τοποθετεί τις εφαρμογές μέσα στον περιηγητή.

Πριν από περίπου ένα χρόνο τα διαδικτυακής μέσα ενημέρωσης είχαν ανακοινώσει ότι η Google θα αποκλείσει τα Windows από την εταιρική της χρήση, σε μια προσπάθεια βελτίωσης της ασφάλειας. Όσοι επιθυμούσαν να χρησιμοποιούν Windows, θα έπρεπε να λάβουν ειδική άδεια από τον Διευθυντή Πληροφορικής.

Ο Sergey Brin δήλωσε πως δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τα Windows, απλά θεωρεί ότι το λειτουργικό Chrome OS θα είναι πιο αποτελεσματικό για αυτούς, καθώς κάθε εφαρμογή θα τρέχει μέσα στον περιηγητή στο δικό του sandbox, χρησιμοποιώντας ένα σύστημα πιστοποίησης. Επιπλέον τα Windows είναι πολύ δημοφιλή και γίνονται συχνά στόχος των hackers, ενώ το νέο Chrome OS δεν θα δέχεται τόσες επιθέσεις.

πηγή: secnews