Technology-Τεχνολογία

Αναζητήστε τον όρο που θέλετε στο ιστολόγιο

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Lockitron – Ξεκλειδώστε την πόρτα με το τηλέφωνό σας



Όσο αναγκαία εφεύρεση είναι τα κλειδιά, τόσο άβολα είναι στην πράξη: Μπορεί να χαθούν, να ξεχαστούν, να στραβώσουν ή να σπάσουν, να μην πιάνουν καλά αν δεν είναι καλοκομμένα (κυρίως για αντίγραφα) και, φυσικά, αν έχουμε πολλά καταλήγουμε με ένα τεράστιο μπρελόκ που πιάνει χώρο στην τσέπη. Τώρα όμως, η κλειδαριά lockitron υπόσχεται να κάνει τα κλειδιά ένα αντικείμενο του παρελθόντος…

Η κλειδαριά Lockitron είναι μια ηλεκτρονική κλειδαριά την οποία ο χρήστης μπορεί να διαχειριστεί μέσα από κάθε τηλέφωνο με πρόσβαση στο internet. Το μόνο που χρειάζεται είναι να σταλεί ένας ηλεκτρονικός key code σε ένα συγκεκριμένο αριθμό τηλεφώνου, και η πόρτα ανοίγει.

Όσον αφορά τους key codes,

ο ιδιοκτήτης έχει την ευελιξία να δημιουργήσει ξεχωριστά ηλεκτρονικά κλειδιά για συγγενείς, φίλους και συνεργάτες, τα οποία μάλιστα μπορεί να ακυρώσει ανά πάσα στιγμή. Επιπλέον, αν είστε μακριά από το σπίτι αλλά χρειάζεται να αφήσετε κάποιον να μπει, μπορείτε πάλι να ξεκλειδώσετε την πόρτα εξ’ αποστάσεως.

Το κόστος της κλειδαριάς είναι τσιμπημένο, είναι η αλήθεια, καθώς ξεκινάει από $300 για την αγορά συν $5 ανά μήνα για την υπηρεσία μηνυμάτων. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν εγκατεστημένα πάνω από 60 Lockitron, εξυπηρετώντας περισσότερους από 400 χρήστες (σε εταιρικά περιβάλλοντα, μαντεύουμε).

Ο έλεγχος της πρόσβασης γίνεται από ένα ηλεκτρονικό dashboard, μέσα από το οποίο μπορεί να οριστεί ποιά τηλέφωνα έχουν πρόσβαση στην κλειδαριά και το πότε λήγουν οι κωδικοί. Σύμφωνα με την εταιρεία, είναι εξ’ ίσου εύκολο για μία πόρτα να έχει πρόσβαση από 20 χρήστες όσο και ένας χρήστης να μπορεί να χειριστεί 20 πόρτες.

Δείτε και το διαφημιστικό βίντεο της εταιρείας.
Πηγή: pcsteps.gr