Technology-Τεχνολογία

Αναζητήστε τον όρο που θέλετε στο ιστολόγιο

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Η Microsoft κερδίζει περισσότερα από τις πωλήσεις συσκευών Android, παρά από το Windows Phone


Σύμφωνα με την αναφορά του αναλυτή της Citi, Walter Pritchard, η Microsoft βγάζει 5 φορές περισσότερα χρήματα από τις πωλήσεις των Android κινητών παρά από τις πωλήσεις αδειών χρήσηςWindows Phone!
Αν αναρωτιέστε πώς γίνεται αυτό, να σας θυμίσουμε ότι τον Απρίλιο του 2010 η Microsoft ξεκίνησε δικαστική διαμάχη εναντίον της HTC, η οποία κατέληξε σε συμβιβασμό της HTC, με την τελευταία να παραχωρεί στη Microsoft $5 για κάθε Android κινητό που πουλάει.
Εκτιμάται ότι η ταϊβανέζικη εταιρεία έχει πουλήσει μέχρι σήμερα 30 εκατομμύρια androids σε όλο τον κόσμο, που αντιστοιχεί στο εξωφρενικό ποσό των $150 εκατομμυρίων για τη Microsoft!
Από την άλλη πλευρά, η Microsoft έχει πουλήσει περίπου 2 εκατομμύρια άδειες χρήσης Windows Phone. Αν αναλογιστείτε ότι κερδίζει περίπου $15 για καθεμιά, προκύπτει από τους υπολογισμούς το ποσό των $30 εκατομμυρίων.
Σα να μην έφτανε αυτό, η Microsoft ετοιμάζεται να διεκδικήσει χρήματα και από άλλους κατασκευαστές android κινητών (συγκεκριμένα $7,5- $12,5 για κάθε συσκευή.) Και όλα αυτά, λίγους μήνες πριν την κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου Windows Phone Mango!

πηγή: pcnews4u