Technology-Τεχνολογία

Αναζητήστε τον όρο που θέλετε στο ιστολόγιο

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Οι δέκα καλύτερες οπτικές απάτες του 2011



Οι οπτικές απάτες είναι αρκετά δημοφιλείς στο Internet – ποιός δεν έχει δει έστω ένα από τα παράδοξα που ξεγελούν τα μάτια και τον εγκέφαλο στην αντίληψη της πραγματικότητας? Για όσους ενδιαφέρονται πολύ για τέτοιες οφθαλμαπάτες, διοργανώνεται από το 2005 ένας ετήσιος διαγωνισμός μέσω Internet. Δείτε τους 10 φιναλίστ του 2011!

Ο διαγωνισμός αποτελεί πρωτοβουλία της Vision Sciences Society Meeting, και τα αποτελέσματά του φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα http://illusioncontest.neuralcorrelate.com.
Οι όροι συμμετοχής για τους διαγωνιζόμενους του 2011 είναι να πρόκειται για καινούριες οφθαλμαπάτες (αδημοσίευτες ή δημοσιευμένες όχι πριν το 2010), να απευθύνονται σε οποιαδήποτε από τις αισθήσεις (οπτικές, ακουστικές κλπ), σε στατική εικόνα, βίντεο ή HTML.

Ένα διεθνές πάνελ ανεξάρτητων κριτών έκρινε τις συμμετοχές και διάλεξε τις 10 κορυφαίες, εκ των οποίων επιλέγησαν οι τρεις νικητές.

Το βραβείο για τους νικητές είναι από ένα έργο τέχνης του γνωστού γλύπτη Guido Moretti, που έχει δημιουργηθεί από τον καλλιτέχνη ειδικά για τις ανάγκες του διαγωνισμού. Το καταπληκτικό είναι πως όλα τα τρόπαια έχουν φτιαχτεί έτσι ώστε όταν περιστρέφονται, να δημιουργούν την οφθαλμαπάτη ενός “αδύνατου” σχήματοςΕδώ μπορείτε να διαβάσετε πληροφορίες και να δείτε τα τρόπαια του τελευταίου διαγωνισμού, καθώς και ορισμένα από τα παλιότερα..
Δείτε λοιπόν τις 10 κορυφαίες οφθαλμαπάτες για το 2011 εδώ.
Πηγήpcsteps.gr