Technology-Τεχνολογία

Αναζητήστε τον όρο που θέλετε στο ιστολόγιο

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Πως να εγκαταστήσω εφαρμογή-παιχνίδι στο Android; [Οδηγός εγκατάστασης]



Αν θέλετε να εγκαταστήσετε εφαρμογές και παιχνίδια στο κινητό σας τηλέφωνο και έχετε το λειτουργικό σύστημα της Google, το Android, ο παρακάτω οδηγός θα σας φανεί χρήσιμος. Έχουμε και λέμε:

1) Πρώτα πρέπει να βρείτε την εφαρμογή που θέλετε να εγκαταστήσετε. Ένας τρόπος που μπορεί να γίνει αυτό είναι από το Android Market όπου υπάρχουν χιλιάδες εφαρμογές, Κάποιες από αυτές είναι δωρεάν και κάποιες άλλες είναι επί πληρωμή. Δεύτερος τρόπος είναι η αναζήτηση σε σχετικά site και forum ή από τις εταιρίες που τα παράγουν για δοκιμαστική (demo) έκδοση.

2) Αφού αναζητήσετε και βρείτε την εφαρμογή που σας αρέσει θα κατεβάσετε κάποιο αρχείο με κατάληξη  όνομα_εφαρμογής.apk. Αυτό το αρχείο θα πρέπει να βρίσκεται στο κινητό σας. Εάν έχετε κατεβάσει το αρχείο απευθείας από το κινητό είσαστε σε καλό δρόμο και μπορείτε να πάτε στο βήμα 3. Εάν έχετε κατεβάσει το αρχείο στον υπολογιστή σας θα πρέπει πρώτα να το μεταφέρετε στο κινητό σας και κατόπιν να κάνετε την εγκατάσταση.
  • Είτε θα το στείλετε με bluetooth 
  • Είτε θα συνδέσετε το usb καλώδιο που είχε μέσα η συσκευασία και κατόπιν θα το περάσετε στην κάρτα μνήμης, σε όποιον φάκελο εσείς θέλετε.
3) Αφού περάσετε το αρχείο στο κινητό, το επόμενο βήμα είναι να μπείτε στα αρχεία της κάρτας μνήμης και να εντοπίσετε το αρχείο εγκατάστασης. Για να γίνει αυτό χρησιμοποιούμε κάποιον διαχειριστή αρχείων ή file manager. Κάποια κινητά τον έχουν ενσωματωμένο ενώ σε άλλα πρέπει να τον εγκαταστήσετε εσείς. Εάν έχετε πρόσβαση στα αρχεία της κάρτας μνήμης του κινητού σας έχετε σχεδόν τελειώσει. Βρίσκετε το αρχείο το επιλέγετε και αρχίζει η εγκατάσταση.Μετά το τέλος της εγκατάστασης θα βρείτε στην λίστα των εφαρμογών και την νέα σας εφαρμογή.Εάν δεν έχετε πρόσβαση στα αρχεία της κάρτας μνήμης του κινητού σας πηγαίνετε στο βήμα 3β.

3β) Κατεβάστε το πρόγραμμα που χρειάζεται από τον σύνδεσμο