Technology-Τεχνολογία

Αναζητήστε τον όρο που θέλετε στο ιστολόγιο

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Η Microsoft θα αγοράσει ολόκληρο το τμήμα Mobile της Nokia;

Μετά την απομάκρυνση του Olli-Pekka Kallasvuo ως CEO της Nokia – κυρίως λόγω της αποτυχίας να καλυτερέψει την πορεία της εταιρείας κατά την διάρκεια της τετραετούς θητείας του και της ακόλουθης ανάληψης του πόστου από τον πρώην Microsoft μεγαλο-στέλεχος Stephen Elop, οι συνθήκες για τη Nokia άλλαξαν άρδην.



Πλέον τα νέα κινητά τηλέφωνα της εταιρείας, θα διαθέτουν Λειτουργικό Σύστημα Windows Phone, κατόπιν αντίστοιχης συμφωνίας μεταξύ των δύο εταιρειών. Όμως οι συνομιλίες συνεχίζονται, οι οποίες κατά τις διάφορες φήμες που κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες στο Διαδίκτυο, αφορούν την πλήρη εξαγορά του τμήματος Mobile της Nokia από την Microsoft. Ουσιαστικά δηλαδή, σχεδόν πλήρης εξαγορά της Nokia, αφού η εταιρεία είναι συνδυασμένη στα μάτια των καταναλωτών με τις συσκευές κινητών τηλεφώνων που τόσα χρόνια προσφέρει. Οι συνομιλίες περί εξαγοράς - κατά τις φήμες πάντα - θα ξεκινήσουν σε μια εβδομάδα περίπου και υποτίθεται ότι μέσα σε αυτές θα οριστεί η οριστική ημερομηνία εξαγοράς, η οποία θα είναι μέχρι το τέλος του 2011. Ακόμα βέβαια, τίποτα δεν είναι απόλυτο και αμετάκλητο. Ίδωμεν...

(περισσότερες πληροφορίες: http://www.engadget.com/2011/05/16/eldar-murtazin-microsoft-will-enter-negotiations-to-buy-nokias/)

πηγή: zougla.gr