Technology-Τεχνολογία

Αναζητήστε τον όρο που θέλετε στο ιστολόγιο

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Υπό αμφισβήτηση το file sharing και στην Ελλάδα


Όπως αναφέρει το blog maga.gr, στις 7 Νοεμβρίου θα εκδικαστεί στο Πρωτοδικείο Αθηνών αίτηση ασφαλιστικών μέτρων την οποία έχουν καταθέσει Οργανισμοί συλλογικής διαχείρισης δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας εναντίων ελληνικών τηλεπικοινωνιακών εταιρειών που παρέχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο (ISPs).

Τα αιτήματα των οργανισμών στους οποίους περιλαμβάνεται η ΑΕΠΙ είναι «ασυνήθιστα» και προκαλούν έκπληξη. Ένα από αυτά ζητά την καθολική διακοπή πρόσβασηςσε ιστοσελίδες που «πιθανολογείται» ότι συμμετέχουν σε κυκλώματα ψηφιακής πειρατείας ενώ ένα δεύτερο αίτημα ζητά την παροχή στοιχείων από τους παρόχους Internet για τους συνδρομητές οι οποίοι έχουν κατεβάσει περιεχόμενο από τέτοιες ιστοσελίδες.


Αν και δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη αναφορά σε ποιες ιστοσελίδες αναφέρεται η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, εικάζεται ότι αφορά ιστοσελίδες φιλοξενίας αρχείων torrent αλλά και αρχεία από υπηρεσίες όπως το rapidshare και το hotfile.

Το αίτημα περί παροχής των στοιχείων κάθε χρήστη ίσως είναι σημαντικότερο αφού προϋποθέτει την άρση απορρήτου που υπάρχει για τις ενέργειες κάθε χρήστη Internet όπου αναμένεται γνωμοδότηση από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) αλλά και την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ).


Πηγή: insomnia.gr