Technology-Τεχνολογία

Αναζητήστε τον όρο που θέλετε στο ιστολόγιο

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Android 3.1 Honeycomb, Πρώτη ματιά στη νέα έκδοση


Μια πρώτη ματιά στο αναβαθμισμένο λειτουργικό σύστημα των tablet Android 3.1 Honeycomb μας επιτρέπει μέσα από ένα ολιγόλεπτο βίντεο που ανέβηκε πριν λίγες ώρες στο site Phonearena. Φυσικά η συσκευή πάνω στην οποία τρέχει η νέα έκδοση του Android είναι το Motorola Xoom της Verizon, αφού είναι και η μοναδική που έχει δεχθεί την αναβάθμιση.



Το tablet λειτουργικό της Google δείχνει να ωριμάζει με τη νέα έκδοση του και αυτό είναι κάτι που θα δώσει πολλούς πόντους στα Android tablet έναντι του iPad 2. Αν και οι αλλαγές που φέρνει το Android 3.1 Honeycomb δεν είναι κάτι το εντυπωσιακό, σίγουρα συμπληρώνουν με ωραίο τρόπο κάποια κενά και βελτιώνουν τη συνολική εμπειρία χρήσης.
Το συμπέρασμα από το βίντεο είναι ότι εκτός από τις προσθήκες των USB Host service, των resizable widgets και του αναβαθμισμένου Market, αυτό που έχει βελτιωθεί είναι η απόκριση του λειτουργικού. Τα μενού κυλάνε πολύ πιο ομαλά και η μετάβαση στο μενού των εφαρμογών γίνεται χωρίς καθόλου lag. Αυτό που λείπει από το βίντεο είναι μια επίδειξη της σύνδεσης του Motorola Xoom με κάποιο USB περιφερειακό όπως πληκτρολόγιο, mouse ή ακόμα καλύτερα με ένα Playstation Dual-Shock 3 ή με ένα XBOX 360 controller.