Technology-Τεχνολογία

Αναζητήστε τον όρο που θέλετε στο ιστολόγιο

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

H Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) κατηγορεί την δωρεάν υπηρεσία Dropbox ότι έχει παραπλανήσει τους χρήστες της, στα θέματα ασφάλειας




Η δημοφιλής υπηρεσία Dropbox είναι ένα πολύ πρακτικό εργαλείο με τη βοήθεια του οποίου ο χρήστης μπορεί να ανταλλάξει και να συγχρονίσει δεδομένα μεταξύ διαφορετικών υπολογιστών ή και συσκευών.

Η λειτουργία του είναι πολύ εύκολη αφού το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να βάλει τα αρχεία που θέλει να μοιραστεί μέσα στον ειδικό φάκελο που δημιουργεί η εφαρμογή και αυτά στη συνέχεια αποθηκεύονται σε κεντρικό online αποθηκευτικό χώρο ο οποίος σύμφωνα με την εταιρία είναι πολύ ασφαλής.

Σύμφωνα όμως με ανακοίνωση που εξέδωσε η FTC τα αρχεία των χρηστών του Dropbox δεν είναι κρυπτογραφημένα και όσο ασφαλή ισχυρίζεται η υπηρεσία με αποτέλεσμα να μπορεί να τα δει και να τα “πειράξει” κάποιος μέσα από την υπηρεσία.

Όσοι θέλουν μπορούν να κατεβάσουν το Dropbox δωρεάν και χωρίς πρόσθετη χρέωση θα έχουν 2GB online αποθηκευτικού χώρου όμως χωρίς να ξέρουν αν τα δεδομένα τους θα είναι και τόσο ασφαλή..