Technology-Τεχνολογία

Αναζητήστε τον όρο που θέλετε στο ιστολόγιο

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Ξαφνική ένταση στις σχέσεις Intel-Microsoft

Ξαφνική ένταση στις σχέσεις Intel-Microsoft



Τα επερχόμενα Windows 8 εξελίσσονται σε πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα στη Microsoft και την Intel. Αφορμή ήταν η απόφαση της Microsoft να κυκλοφορήσει εκδόσεις του λειτουργικού που θα τρέχουν σε συστήματα με επεξεργαστές ARM - με άλλα λόγια, σε tablets.

Μιλώντας σε σύνοδο με επενδυτές, η Renée James, υπεύθυνη του τομέα software της Intel, είπε τα εξής: "Οι ανταγωνιστές μας (σ.σ. ARM) δε θα τρέχουν legacy applications (παλιότερες εφαρμογές). Ούτε τώρα, ούτε ποτέ", για να προσθέσει ότι "τα Windows 8 Traditional (η έκδοση για τα x86 chips) θα προσφέρουν Windows 7 mode. Αυτή η έκδοση θα τρέχει όλες τις παλιές εφαρμογές".

Η James ανέφερε επίσης ότι τα Windows 8 για την αρχιτεκτονική της ARM θα διατίθενται σε 4 εκδόσεις, οι οποίες δε θα είναι ούτε backward, αλλά ούτε και forward compatible, δημιουργώντας έτσι απομονωμένα περιβάλλοντα χωρίς συνέχεια.

Η Microsoft απάντησε στα όσα είπε η αξιωματούχος της Intel με μια λιτή ανακοίνωση: "Τα όσα υποστήριξε η Intel είναι ανακριβή και δυστυχώς παραπλανούν τον κόσμο. Από τις πρώτες δοκιμές των Windows σε SoC (system-on-chip) ήμασταν σαφέστατοι ως προς τις προθέσεις μας κι έχουμε τονίσει ότι βρισκόμαστε σε στάδιο ανάπτυξης. Κατά συνέπεια, δε θα δώσουμε περαιτέρω λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή".

Έχει ενδιαφέρον, πάντως, το γεγονός ότι η Microsoft απέφυγε να αναφερθεί συγκεκριμένα στα όσα της καταλογίζει η Intel. Με άλλα λόγια, δεν αποκλείεται κάποια από τα λεγόμενα της James να είναι τελικά αλήθεια.


Πηγή: e-pcmag.gr