Technology-Τεχνολογία

Αναζητήστε τον όρο που θέλετε στο ιστολόγιο

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Ελπίδες για το 3DTV


Εντυπωσιακή αύξηση στις πωλήσεις τηλεοράσεων με δυνατότητα αναπαραγωγής τρισδιάστατου περιεχομένου (3DTV) αναμένει για την τρέχουσα χρονιά η In-Stat.
Σε τελευταία μελέτη της, η γνωστή εταιρεία ερευνών υποστηρίζει ότι η αγορά των 3D τηλεοράσεων θα πενταπλασιαστεί το 2011 σε σχέση με το 2010 που αξίζει να σημειωθεί πως ήταν η πρώτη χρονιά που υπήρξαν εμπορικά διαθέσιμα μοντέλα.

Η In-Stat εκτιμά ότι μέσα στα επόμενα χρόνια όλες οι τηλεοράσεις με οθόνη από 40 ίντσες και άνω θα έχουν τη δυνατότητα αναπαραγωγής περιεχομένου σε 3 διαστάσεις οπότε και όσοι προσφέρουν 3D περιεχόμενο δεν θα χρειάζεται να ανησυχούν.

Σύμφωνα με την In-Stat, το 2015 τα νοικοκυριά με 3D τηλεοράσεις θα έχουν φθάσει τα 300 εκατ. με την αγορά της Ασίας/Ειρηνικού να αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά με μερίδιο της τάξεως του 32%. Για το 2011, όμως, η αγορά με τις περισσότερες πωλήσεις αναμένεται να είναι η Ευρώπη όπου εκτιμάται πως θα διατεθούν περίπου 7 εκατ. 3D τηλεοράσεις. Σημειωτέον πάντως πως το 2010 η αγορά των 3D τηλεοράσεων κινήθηκε κάτω από τις εκτιμήσεις, οπότε θα έχει ενδιαφέρον αν θα επιβεβαιωθούν οι σχετικά αισιόδοξες εκτιμήσεις της In-Stat.

Πηγή: deasy.gr