Technology-Τεχνολογία

Αναζητήστε τον όρο που θέλετε στο ιστολόγιο

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Ηλεκτρονικές αγορές μέσω κινητού


Τον περασμένο Ιανουάριο η Orange και η T-Mobile, με την κοινή πλέον ονομασία Everything Everywhere, με την συνεργασία της Barclaycard είχαν ανακοινώσει την πρόθεση τους να αναπτύξουν σύστημα ηλεκτρονικών πληρωμώνσε κινητά τηλέφωνα με την χρήση της τεχνολογίας NFC. Σήμερα επανήλθαν στο θέμα ανακοινώνοντας την επίσημη και εμπορική έναρξη διάθεσης της υπηρεσίας.


Η τεχνολογία NFC (Near Field Communications) επιτρέπει στους χρήστες την ηλεκτρονική μεταφορά χρημάτων, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης πιστωτικής κάρτας, με το απλό "πέρασμα" της συσκευής δίπλα από ένα κατάλληλο τερματικό μηχάνημα πληρωμών.

Η υπηρεσία ονομάζεται Quick Tap και πρόκειται για την πρώτη του είδους της στην Βρετανία.

Όπως είχε ανακοινωθεί και αρχικά, η υπηρεσία έχει σχεδιαστεί για μικρές αγορέςκάτω των 15 λιρών και θα είναι διαθέσιμη σε 50000 καταστήματα στην Βρετανία. Διάφορες αλυσίδες καταστημάτων όπως τα Pret A Manger, Eat και Subway διαθέτουν την κατάλληλη τεχνολογία για να εξυπηρετήσουν NFC πληρωμές μέσω του Quick Tap.

Προς το παρόν υποστηρίζεται μόνο μία συσκευή αλλά αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες. Οι χρήστες της πιστωτικής Barclaycard, της χρεωστικής Barclays ή της πιστωτικής Orange Credit Card θα μπορούν να μεταφέρουν έως 100 λίρες στον λογαριασμό τους στο Quick Tap. Οι συναλλαγές καταγράφονται στο κινητό και ο χρήστης μπορεί να έχει πρόσβαση ανά πάσα στιγμή στα έξοδα του.



Για την προώθηση της νέας υπηρεσίας η Barclaycard δίνει στους πελάτες της Qrange δωρεάν 10 λίρες στον λογαριασμό τους στο Quick Tap καθώς και επιστροφή 10% σε κάθε αγορά για τους πρώτους τρεις μήνες.

Για εκείνους που ανησυχούν για την ασφάλεια των συναλλαγών η εταιρεία υπενθυμίζει πως οποίος χρήστης επιθυμεί μπορεί να επιλέξει την επιπρόσθετη προστασία με την απαραίτητη εισαγωγή ενός PIN πριν την κάθε αγορά.

πηγή: adslgr.com