Technology-Τεχνολογία

Αναζητήστε τον όρο που θέλετε στο ιστολόγιο

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Sony PlayStation Vita: Το NGP αλλάζει ονομασία και έρχεται στο τέλος του 2011

Η Sony παρουσίασε εκ νέου στην E3 2011 το PlayStation NGP, τη νέα φορητή παιχνιδομηχανή της εταιρίας, δίνοντας του την επίσημη ονομασία Sony PlayStation Vita (PS Vita)!

Sony PS Vita χαρακτηριστικά

Το Sony PS Vita διαθέτει οθόνη multitouch 5” OLED και multi-touchpad στο πίσω μέρος, δίνοντας την ευκαιρία στον χρήστη να αλληλεπιδρά με τα παιχνίδια σε τρισδιάστατο επίπεδο (άγγιγμα, τράβηγμα, σπρώξιμο, πιάσιμο κλπ.)! Ας δούμε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του:

Sony PlayStation Vita
Επεξεργαστής: ARM Cortex-A9 core (4 core)
Επεξεργαστής Γραφικών: SGX543MP4+
Διαστάσεις: 182.0 x 18.6 x 83.5mm
Οθόνη: capacitive multitouch 5” OLED (16:9) ανάλυσης 960 x 544, 16 εκατ. χρώματα
Κάμερα: εμπρόσθια/οπίσθια 120fps@320×240(QVGA), 60fps@640×480(VGA), ανάλυσης έως 640×480(VGA)
Ήχος: ενσωματωμένο ηχεία stereo και μικρόφωνο
Αισθητήρες: γυροσκόπιο, επιταχυντόμετρο, ηλεκτρονική πυξίδα, GPS
Κουμπιά: PS, τροφοδοσίας (Power), κατεύθυνσης (Πάνω/Κάτω/Δεξιά/Αριστερά), ενεργειών (τρίγωνο, κύκλος, σταυρός, τετράγωνο), αριστερό/δεξί stick, shoulder ( Δεξί/Αριστερό), START, SELECT, ήχου (+/-)
Ασύρματη επικοινωνία: 3G (στο αντίστοιχο μοντέλο), WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 2.1+EDR
Υποδοχές: PS Vita card, Memory card, SIM card (μόνο στην έκδοση 3G/Wireless), Multi-use (USB, DC IN, Audio, Serial data communication), ακουστικά (Stereo mini jack)
Τροφοδοσία: ενσωματωμένη μπαταρία Li-ion, AC adaptor
Υποστήριξη αρχείων: MP3 MPEG-1/2 Audio Layer 3, MP4 (MPEG-4 AAC), WAVE (Linear PCM), MPEG-4 Simple Profile (AAC), H.264/MPEG-4 AVC Hi/Main/Baseline Profile (AAC), JPEG (Exif 2.2.1), TIFF, BMP, GIF, PNG







Η δυνατότητα επικοινωνίας μέσω WiFi και δικτύου 3G, ανοίγει τους ορίζοντες στους χρήστες να παίζουν με τους φίλους τους από οπουδήποτε και αν βρίσκονται.

Mε τη λειτουργία “Near”, η συσκευή καταγράφει την τοποθεσία όπου βρίσκεστε σε κάθε στιγμή δημιουργώντας ένα χάρτη με τα μέρη που έχετε επισκεφτεί, στον οποίο όμως εμφανίζονται και άλλοι χρήστες NGP για να μπορείτε να δείτε τι παίζουν και εάν σας ενδιαφέρει έχετε τη δυνατότητα να το αγοράσετε μέσα από το χάρτη!

Επιπλέον, το PS Vita θα διαθέτει προεγκατεστημένη την εφαρμογή “Party”, με την οποία οι χρήστες θα μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους με voice/text chat είτε όταν παίζουν online παιχνίδια είτε όταν χρησιμοποιούν άλλες εφαρμογές, όπως ο Internet browser!

Η εταιρία έχει δημιουργήσει και την εφαρμογή-tutorial “Welcome Park”, έτσι ώστε να κατατοπίσει τους χρήστες μέσα στο νέο περιβάλλον του PS Vita, αλλά και για να αναδείξει πλήρως τις δυνατότητες του νέου τρόπου gaming.

Όπως αναμενόταν, ανακοινώθηκαν και αρκετά παιχνίδια για το PS Vita, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν τα Uncharted: Golden Abyss, Little Deviants, Wipeout 2048, Super Stardust Delta κ.ά.

Αναμένεται ότι θα κυκλοφορήσει στο τέλος του 2011, σε τιμή €249 για την έκδοση PS Vita WiFi και €299 για την έκδοση PS Vita WiFi/3G.



πηγή: techgear.gr