Technology-Τεχνολογία

Αναζητήστε τον όρο που θέλετε στο ιστολόγιο

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Η Nvidia ισχυροποιεί τη θέση της στη mobile αγορά




Ελάχιστες εβδομάδες πριν, η Nvidiaανακοίνωσε ότι προχωρά στην εξαγορά της εταιρείας Icera, η οποία κατασκευάζει chipsets επικοινωνίας για smartphones και tablets. Απ' ό,τι φαίνεται, η Nvidia κινήθηκε με ταχείς ρυθμούς και η εξαγορά θα πρέπει να θεωρείται τελειωμένη υπόθεση.
Η Icera κατασκευάζει baseband chipsets, το hardware δηλαδή που είναι υπεύθυνο για τη συνδεσιμότητα 2G, 3G και 4G στις φορητές συσκευές. Σε ένα smartphone, το baseband chipset αναλαμβάνει την επικοινωνία, ενώ ο applications processor είναι ο κεντρικός επεξεργαστής της συσκευής. Με την εξαγορά της Icera, η Nvidia θα είναι πλέον σε θέση να παρέχει στους κατασκευαστές και τα δύο chipsets. Μέχρι τώρα μπορούσε να παρέχει μόνο τον applications processor (Tegra και Tegra 2).
Η κίνηση αυτή -η οποία θα στοιχίσει στην Nvidia 367 εκατομμύρια δολάρια- σηματοδοτεί την πρόθεση της εταιρείας να ενισχύσει την παρουσία της στην αγορά των φορητώνσυσκευών. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να δούμε κάποια στιγμή baseband και applications processor σε ένα προϊόν, αν και κάτι τέτοιο δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητες της Nvidia.


πηγή: e-pcmag.gr