Technology-Τεχνολογία

Αναζητήστε τον όρο που θέλετε στο ιστολόγιο

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Έκρηξη στην αγορά των smartphones μέχρι το 2015

smartphones 2015 Greece

Το ότι η αγορά των smartphonesαναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς το γνωρίζουμε όλοι. Μόνο, όμως, όταν η κατάσταση αποτυπώνεται με νούμεραμπορούμε να αντιληφθούμε πώς ακριβώς έχει το θέμα. Οι τελευταίες εκτιμήσεις της IDC είναι αποκαλυπτικές.
Η εταιρεία εκτιμά ότι το 2015 θα πωληθούν ένα δισεκατομμύριο smartphones! Το νούμερο είναι ασύλληπτο, αν αναλογιστεί κανείς ότι οπληθυσμός της γης δεν έχει αγγίξει ακόμη τα επτά δισεκατομμύρια. Να ξεκαθαρίσουμε, πάντως, ότι το 1 δισ. συσκευές που προβλέπει η IDC δεν είναι 1 δισ. νέοι κάτοχοι smartphones. Η μεγάλη πλειοψηφία είναι άνθρωποι που ήδη έχουν (ή θα έχουν) smartphone και το 2015 θα το αντικαταστήσουν με άλλο.
Να σημειωθεί ότι η πρόβλεψη για το 2011 είναι 472 εκατομμύρια smartphones, ένα νούμερο αυξημένο κατά 50% περίπου σε σχέση με το 2010. Από αυτή την άποψη, το 1 δισ. του 2015 φαντάζει ρεαλιστική πρόβλεψη.

Όσο για τη μάχη των λειτουργικών, η IDC προβλέπει ότι το Android θα κατέχει το 44%της αγοράς το 2015, με τα Windows Phone να βρίσκονται στη δεύτερη θέση με 20%. Τα αντίστοιχα νούμερα αυτή τη στιγμή είναι 39% και 4%. Υπενθυμίζουμε ότι η Microsoft έχει συμφωνήσει με τη Nokia για smartphones της φινλανδικής εταιρείας με Windows Phone, εξ ου και η πρόβλεψη για μεγάλη άνοδο των WP.
Η Apple κατέχει αυτή τη στιγμή τη δεύτερη θέση με 18% και αναμένεται να υποχωρήσει στην τρίτη με 17% το 2015.

πηγή: e-pcmag.gr