Technology-Τεχνολογία

Αναζητήστε τον όρο που θέλετε στο ιστολόγιο

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Τέρμα τα sms για το iphone. Δωρεάν από εδώ και πέρα.


Το WWDC 2011 τελείωσε χτες, και πολλές ήταν οι αποκαλύψεις από τον Steve Jobs. Ίσως η πιο σημαντική, αν και δεν της φαίνεται από την αρχή, είναι το iMessages. Τι είναι όμως το iMessages; Βασικά είναι μια εφαρμογή γι ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ των ιδιοκτητών iPhone. Δωρεάν. Είναι αυτό που κάποιοι άλλοι (RIM) σκέφτηκαν πρώτοι και το ονόμασαν ΒΒΜ (Blackberry Messenger). Κάποιοι άλλοι το πήγαν ένα βήμα παραπέρα, το ανέπτυξαν για IOS, Android , Blackberry & Nokia, το χρεώνουν 0,79€ και το ονόμασαν Whatsapp Messenger.

Δεν είναι βέβαια έτσι απλά τα πράγματα. Το Whatsapp Messenger λειτουργεί στα περισσότερα smartphones ενώ το iMessages μόνο σε συσκευές με IOS. Από την άλλη υπάρχουν 200 εκατομμύρια IOS συσκευές στον κόσμο και αυξάνονται συνεχώς. Το iMessages θα δουλεύει (δωρεάν επαναλαμβάνω) και μέσω Wi-Fi και με 3G. Θα επιτρέπει την ανταλλαγή SMS, MMS, εικόνων, video, επαφών, τοποθεσιών αλλά το πιο σημαντικό, θα λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο, σαν chat. Ο άλλος θα βλέπει ότι γράφετε για να του απαντήσετε και θα ξέρετε αν έχει διαβάσει το μήνυμα σας ήδη.

Η λειτουργία ομαδικής συνομιλίας και encryption αποτελούν απλά το κερασάκι στην τούρτα. Και όλα αυτά στο ίδιο εικονίδιο που μέχρι τώρα είχατε τα SMS σας. Έτσι απλά. Μεγάλη ζημία που λέτε. Και κάτι τελευταίο. Τώρα το Android θα πρέπει να κάνει κάτι παρόμοιο αν όχι το ίδιο. Γεια σου SMS, χαρήκαμε που σε γνωρίσαμε, ήταν μια πολύ ωραία εικοσαετία.
πηγή: gugoo.gr