Technology-Τεχνολογία

Αναζητήστε τον όρο που θέλετε στο ιστολόγιο

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Πτώση σε DVD και Blue-ray

BlueRay και DVD δίσκοι

"Το Hollywood υπεύθυνο για τις χαμηλές πωλήσεις"

Σύμφωνα με ανάλυση του NPD Group οι πωλήσεις των DVD και Blu-ray δίσκων για το 2011 σημείωσαν σημαντική πτώση σε σχέση με τα νούμερα του 2010. Η μείωση υπολογίζεται στο 9.7%.


Αιτία για αυτή τη μείωση σύμφωνα με την ανάλυση είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης των καταναλωτών και η έλλειψη αξιόλογων ταινιών από το Hollywood.

“Επειδή λιγότερες αξιόλογες ταινίες κυκλοφόρησαν στο πρώτο τετράμηνο, οι πωλήσεις στην αγορά των DVD/Blu-ray ήταν κάπως απογοητευτικές, ειδικά σε σχέση με το πολύ καλό πρώτο τετράμηνο του προηγούμενου έτους".

“Αν και το Blu-ray δεν έχει αντικαταστήσει το DVD, όπως πολλοί ήλπιζαν, προσθέτει σίγουρα μία δυναμική στην αγορά. Αυτή η επιπρόσθετη σταθερότητα βοηθάει στην επιμήκυνση του κύκλου ζωής των φυσικών μέσων, ακόμα και με την αύξηση της δημοτικότητας της ψηφιακής διανομής ταινιών".

Μία άλλη ανάλυση από την Futuresource αποκαλύπτει ότι το Blu-ray έχει αρχίσει να γίνεται η πρώτη επιλογή των καταναλωτών για ταινίες.

Σύμφωνα με τα τωρινά νούμερα, οι πωλήσεις Blu-ray θα αποτελούν το 41% των συνολικών πωλήσεων του 2012, με τα DVD να φτάνουν το 26%.

πηγή: nooz.gr