Technology-Τεχνολογία

Αναζητήστε τον όρο που θέλετε στο ιστολόγιο

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Η Ολλανδία γίνεται το πρώτο ευρωπαϊκό κράτος που θεσπίζει τη Διαδικτυακή Ουδετερότητα

Το ολλανδικό κοινοβούλιο συμφώνησε εχθές να γίνει η Ολλανδία το πρώτο κράτος στην Ευρώπη που θα ενσωματώσει τις αρχές της Διαδικτυακής Ουδετερότητας στη νομοθεσία. Ο νόμος θα υποχρεώνει τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους να εξασφαλίζουν πρόσβαση σε όλα τα είδη περιεχομένου, υπηρεσιών και εφαρμογών που είναι διαθέσιμα στο δίκτυο.Acai Berry Thin Πατήστε εδώ
Ο νέος τηλεπικοινωνιακός νόμος απέσπασε σχεδόν απόλυτη πλειοψηφία παρά την έντονη αντίθεση των τηλεπικοινωνιακών παρόχων, οι οποίοι σχεδίαζαν να εισάγουν χρεώσεις για υπηρεσίες όπως το Skype ή το WhatsApp Messenger, οι οποίες παρακάμπτουν την παραδοσιακή επικοινωνία κινητής τηλεφωνίας. Η ολλανδική Vodafone ακόμη απαγορεύει τη χρήση του Skype στο κινητό 3G δίκτυό της.

Αντιμετωπίζοντας δριμεία κριτική, το μεγαλύτερο ολλανδικό κόμμα, το φιλελεύθερο VVD, απέσυρε μια τροποποίηση με την οποία επιτρεπόταν στους παρόχους να επιβάλλουν επιπλέον χρεώσεις για υπηρεσίες. Η πρόταση προήλθε από την Afke Schaart, η οποία μέχρι πέρσι ήταν Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων στην ΚΡΝ, το μεγαλύτερο τηλεπικοινωνιακό πάροχο στην Ολλανδία.
Acai Berry Thin Πατήστε εδώ
Τους τελευταίους μήνες οι ολλανδικοί τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι έχουν παραπονεθεί ότι ο όγκος των γραπτών μηνυμάτων μειώνεται έντονα εξαιτίας των διαφόρων εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων για κινητά τηλέφωνα, οι οποίες επιτρέπουν στους χρήστες να ανταλλάσσουν μηνύματα χωρίς να χρειάζεται να πληρώνουν για SMS.

Η ΚΡΝ πρόσφατα ανέφερε ότι η υπηρεσία της Hi που προορίζεται στο νεανικό κοινό, εμφάνισε μείωση στα γραπτά μηνύματα της τάξεως του 8% ανά πελάτη τους τρεις πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους. Η χρήση της εφαρμογής WhatsApp από τους κατόχους συσκευών Android της υπηρεσίας Hi αυξήθηκε από το 0% τον Αύγουστο του 2010 στο 85% τον Απρίλιο του 2011. Η ΚΡΝ πρότεινε νέα μοντέλα χρέωσης, αλλά ανέφερε ότι δε θα απαγορεύσει τις υπηρεσίες VoIP.
Acai Berry Thin Πατήστε εδώ
H Vodafone πρότεινε στον υπουργό οικονομικών της χώρας Maxime Verhagen τη θέσπιση ενός πιο ελαστικού νόμου. Ο νόμος αυτός θα επέτρεπε στους παρόχους να φιλτράρουν πορνογραφικό ή άλλο προσβλητικό περιεχόμενο, αλλά μόνο κατόπιν επιθυμίας του πελάτη.

Η τελική ψηφοφορία για το νέο τηλεπικοινωνιακό νόμο θα λάβει χώρα την επόμενη Τρίτη στην Ολλανδική Βουλή των Αντιπροσώπων, αλλά θεωρείται πλέον τυπική διαδικασία.

Πέρσι η Χιλή ήταν η πρώτη χώρα παγκοσμίως η οποία επικύρωσε νόμο που εγγυάται τη Διαδικτυακή Ουδετερότητα, με 100 ψήφους υπέρ και μία αποχή.Acai Berry Thin Πατήστε εδώ

πηγή: adslgr.com