Technology-Τεχνολογία

Αναζητήστε τον όρο που θέλετε στο ιστολόγιο

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Nokia-Apple σημειώσατε 1


Acai Berry Thin Πατήστε εδώ

Η Nokia είναι η μεγάλη νικήτρια της δικαστικής διαμάχης με την Apple στον τομέα της κατοχύρωσης και χρήσης των διπλωμάτων ευρεσυντεχνίας με την τελευταία να συμφωνεί στην καταβολή ενός μεγάλου χρηματικού ποσού για τη χρήση των τεχνολογιών της πρώτης στο iPhone και στο iPad, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του φινλανδικού κολοσσού.

Συγκεκριμένα, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να αποσύρουν τις εκατέρωθεν αγωγές τους για καταπάτηση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, τόσο στις Η.Π.Α. όσο και στην Ευρώπη (46 συνολικά καταγγελίες), με την Apple να δέχεται να καταβάλλει όχι μόνο ένα εφάπαξ ποσό, το οποίο όμως δε διευκρινίζεται, για τη χρήση τεχνολογιών της Nokia τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και να πληρώνει μελλοντικά ένα ποσό για τα δικαιώματα χρήσης πατεντών κατά περίπτωση.

«Πιστεύω ότι η εφάπαξ πληρωμή ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατ. ευρώ. Είναι οι πρώτες καλές ειδήσεις για τη Nokia εδώ και πολύ καιρό»,δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο o Samy Sarkamis, αναλυτής της Nordea Bank.

Δικαιώματα χρήσης θα πληρώνει και η Nokia όταν ενσωματώνει στα προϊόντα της τεχνολογίες της Apple, ωστόσο οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι κερδισμένος της υπόθεσης είναι ο φινλανδικός κολοσσός.
Acai Berry Thin Πατήστε εδώ
«Χαιρόμαστε ιδιαιτέρως που η Apple εντάσσεται στον αυξανόμενο αριθμό εταιρειών που αγοράζουν άδειες χρήσης από τη Nokia. Η συμφωνία αυτή αναδεικνύει την ηγετική θέση της εταιρειάς όσον αφορά τα χαρτοφυλάκια διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας», δήλωσε γεμάτος ικανοποίηση ο διευθύνων σύμβουλος της, Stephen Elop.

Η φινλανδική εταιρεία είχε δει τις πωλήσεις της να σημειώνουν αισθητή μείωση τα τελευταία χρόνια στην αγορά «έξυπνων κινητών». Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Stephen Elop παραδέχτηκε ότι το «Android» της Google, μετά τη θεαματική του είσοδο στις αγορές, είχε καταφέρει να πάρει τα πρωτεία στην αγορά των «smartphone» από τη Nokia, η οποία προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες τουανταγωνισμού ξεκαθάρισε ότι τα μελλοντικά μοντέλα τηλεφώνων της θα χρησιμοποιούν το λειτουργικό «Windows Phone» αντί για το δικό της «Symbian».

Οι δικαστικές διαμάχες στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας έχουν αυξηθεί από τη στιγμή που η Apple και η Google αποφάσισαν να εμπλακούν στο συγκεκριμένο τομέα και να διεκδικήσουν μεγάλο κομμάτι της «πίτας» από τους παλιούς «παίκτες».
Acai Berry Thin Πατήστε εδώ
             πηγή: zougla.gr