Technology-Τεχνολογία

Αναζητήστε τον όρο που θέλετε στο ιστολόγιο

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: "Πιθανώς καρκινογόνα" η χρήση κινητών

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (W.H.O) άλλαξε σήμερα τη σύσταση αναφορικά με τους κινδύνους που διατρέχει η ανθρώπινη υγεία από τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Έτσι πλέον οι ραδιοσυχνότητες ανήκουν στην κατηγορία των "πιθανά καρκινογόνων".

Να σημειωθεί ότι παρότι η έρευνα επικεντρώνεται κυρίως στα κινητά τηλέφωνα αυτά δεν είναι οι μόνες συσκευές που χρησιμοποιούν ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες.

Η αναθεώρηση ήταν αποτέλεσμα ενός meeting της IARC κατά το οποίο 31 επιστήμονες από 14 χώρες αξιολόγησαν εκατοντάδες δημοσιευμένες έρευνες σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους για καρκίνο που μπορεί να προέρχονται από ηλεκτρομαγνητικά πεδία.

Ο πρόεδρος της ομάδας, Jonathan Samet, είπε ότι το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι μπορεί να υπάρχει κάποιος κίνδυνος οπότε θα πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη προσοχή στη συσχέτιση μεταξύ κινητών και καρκίνου.

Σχεδόν όλοι οι επιστήμονες συμφώνησαν ότι χρειάζεται περισσότερη έρευνα για το θέμα καθώς και καλύτερη κατανόηση των μηχανισμών με τους οποίους μπορεί να επηρεάζουν οι ραδιοσυχνότητες την ανθρώπινη υγεία.

Η βιομηχανία των ασύρματων & κινητών συσκευών απάντησε σχετικά με την ανακοίνωση του Π.Ο.Υ ότι "αυτό δεν σημαίνει ότι τα κινητά προκαλούν καρκίνο".

πηγή: adsl.gr