Technology-Τεχνολογία

Αναζητήστε τον όρο που θέλετε στο ιστολόγιο

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Διαγραφή ιών και επαναφορά του Windows συστήματος

H Microsoft δημοσίευσε τη beta έκδοση ενός νέου εργαλείου επαναφοράς συστήματος, το οποίο έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να καταπολεμά τους περισσότερους ιούς οι οποίοι δεν αφήνουν τον υπολογιστή να ξεκινήσει. Μερικά malware είναι τόσο ισχυρά που δεν αφήνουν τα Windows να ξεκινήσουν ή απαγορεύουν στο antivirus να τρέξει και να καθαρίσει τους ιούς. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η μόνη λύση είναι μια νέα καθαρή εγκατάσταση των Windows.

To Microsoft Standalone System Sweeper ελπίζει να δώσει τη λύση σε όλους αυτούς τους υπολογιστές που έχουν μολυνθεί από τέτοιου είδους ιούς, με τη χρήση ενός bootable δίσκου ο οποίος θα κάνει μια πλήρη σάρωση του συστήματος και θα αφαιρέσει τα malware, τα trojans, τα worms και τους ιούς. Φυσικά το Microsoft Standalone System Sweeper Beta δεν αντικαθιστά ένα antivirus, αλλά χρησιμοποιείται μόνο σε περιπτώσεις όπου δεν μπορείτε να ξεκινήσετε τον υπολογιστή σας λόγω ιών.

Το Standalone System Sweeper Beta βγαίνει σε 32 και 64 bit εκδόσεις, και μπορείτε να το κατεβάσετε από το Microsoft Connect. H εφρμογή αυτή πρέπει να περαστεί σε ένα bootable CD, DVD ή USB Flash drive με τουλάχιστον 250ΜΒ ελεύθερο χώρο.

Το Microsoft Standalone System Sweeper λειτουργεί με Windows XP SP3, Vista και Windows 7.

Πηγή: pcsteps.gr