Technology-Τεχνολογία

Αναζητήστε τον όρο που θέλετε στο ιστολόγιο

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Ανακοινώθηκε η δοκιμαστική έκδοση του Ovi Maps 3D- Beta version announced

Η υπηρεσία Ovi Maps της Nokia είναι γνωστή, αλλά το 3D τμήμα της μόλις αποκαλύφθηκε, αφού η Nokia «άνοιξε» μια εντυπωσιακή beta της υπηρεσίας.

Μπορεί να είναι μια «τεχνολογική επίδειξη» της υπηρεσίας Ovi Maps 3D, αλλά σίγουρα η νέα, άκρως εντυπωσιακή πρόταση χαρτογράφησης με υποστήριξη τρισδιάστατης απεικόνισης από τη Nokia είναι και, ως ένα σημείο, μια «απάντηση» στο Google Earth. Η υπηρεσία της Nokia από κάποιες απόψεις υπερτερεί από την αντίστοιχη πρόταση της Google: αν και δεν διαθέτει εξαρχής τόσο «περιεχόμενο» όσο ο βασικός ανταγωνιστής της, στα σημεία όπου… «υπάρχει», είναι άκρως εντυπωσιακό και μοιάζει με… ταινία!

Το επίπεδο της λεπτομέρειας σε ορισμένα σημεία καταφέρνει να εντυπωσιάζει, περιλαμβάνοντας ακόμη και… διαφημιστικές αφίσες σε κτήρια, τρισδιάστατα πλοία σε λιμάνια κ.λ.π.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συνεργασία της Microsoft με τη Nokia στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας συμπεριλαμβάνει και το Ovi Maps, και έτσι κατά πάσα πιθανότητα στο πολύ κοντινό μέλλον θα δούμε μια εκδοχή του Ovi Maps 3D να ενσωματώνεται στα επόμενα μοντέλα των Windows Phone 7.
Πηγή: pcw.gr