Technology-Τεχνολογία

Αναζητήστε τον όρο που θέλετε στο ιστολόγιο

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Η Sony εξαγοράζει το μερίδιο της Ericsson στα κινητά τηλέφωνα

Επιβεβαιώνοντας τις φήμες που είδαν το φως της δημοσιότητας πριν από λίγες εβδομάδες, η Sony ανακοίνωσε ότι προχωρά στην εξαγορά του μεριδίου που κατείχε η Ericsson στην εταιρεία κατασκευής κινητών τηλεφώνων. Έτσι, γράφονται οι τίτλοι τέλους για τη Sony Ericsson.

Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι κλείνει ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές κινητών. Η εξαγορά του μεριδίου της Ericsson σημαίνει πρακτικά ότι η επιχείρηση περνά στον πλήρη έλεγχο της Sony και εντάσσεται εξ ολοκλήρου στον ιαπωνικό όμιλο. Επίσης, ο CEO της SonyHoward Stringer ανακοίνωσε ότι η εταιρεία του θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με την Ericsson, μεταξύ άλλων και στο νευραλγικό αυτή την εποχή θέμα της πνευματικής ιδιοκτησίας και των πατεντών.

Ο Stringer προανήγγειλε πλήρες integration των επόμενων κινητών τηλεφώνων στην πλατφόρμα της Sony, δίνοντας έτσι μια πρώτη γεύση για το τι θα πρέπει να περιμένουμε. Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να γνωρίζουμε πόσο διαφορετικά θα είναι τα επόμενα Sony phones σε σχέση με τα Xperia που κυκλοφορούν σήμερα. Δύσκολα, πάντως, θα εγκαταλειφθεί η δοκιμασμένη συνταγή του Android.

Για να ολοκληρώσει την εξαγορά, η Sony θα αποζημιώσει την Ericsson με το ποσό του 1,05 δισ. ευρώ.

Πηγή: e-pcmag.gr