Technology-Τεχνολογία

Αναζητήστε τον όρο που θέλετε στο ιστολόγιο

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Ο κόσμος της Πληροφορικής αποχαιρετά τον "πατέρα" της γλώσσας C και του UNIX



Ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους στην ιστορία της τεχνολογίας δεν είναι πια κοντά μας. ΟDennis Ritchie, ο άνθρωπος που δημιούργησε τη γλώσσα προγραμματισμού και συνέβαλε στην ανάπτυξη του λειτουργικού συστήματος UNIX άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών.


Ο Ritchie ξεκίνησε την καριέρα του στα Bell Labs το 1967 και σύντομα άρχισε την αναπτύσσει μια γλώσσα προγραμματισμού, η οποία έγινε μετέπειτα γνωστή ως C. Σχεδόν ταυτόχρονα, συμμετείχε σε μια ομάδα προγραμματιστών που εργάζονταν για τη δημιουργία του λειτουργικού συστήματος UNIX. Το 1978, ο Ritchie μαζί με το φίλο του Brian Kernighan έγραψαν το βιβλίο The C Programming Language, το οποίο θεωρείται το "ευαγγέλιο" του προγραμματισμού σε C.

Ο Ritchie απεβίωσε στο σπίτι του, ενώ δεν έχει ανακοινωθεί η αιτία θανάτου. Φαίνεται, όμως, ότι έπασχε από κάποια χρόνια νόσο.

Η κληρονομιά που αφήνει πίσω του ο Ritchie είναι τεράστια. Η γλώσσα C είναι η βάση απ' όπου ξεκίνησαν όλα όσα βλέπουμε γύρω μας στο χώρο της τεχνολογίας. Δεν είναι, μάλιστα, υπερβολή να ισχυριστεί κανείς ότι το έργο του είναι πολύ σημαντικότερο από αυτό τουSteve Jobs, ο οποίος επίσης έφυγε από τη ζωή αυτές τις μέρες.

Πιο Γρήγορο Web με IE9. Κατεβάστε τον Internet Explorer 9 τώρα! microsoft

πηγή: e-pcmag.gr