Technology-Τεχνολογία

Αναζητήστε τον όρο που θέλετε στο ιστολόγιο

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Συνεργασία Intel και Google για το Android

Η χτεσινή πρώτη ημέρα της IDF 2011 σημαδεύτηκε από την ιστορική συμφωνία μεταξύ Intel και Google για την βελτιστοποίηση του λειτουργικού συστήματος Android με την αρχιτεκτονική των επεξεργαστών της πρώτης.
Στη σκηνή ανέβηκαν ο CEO της Intel, Paul Otellini, και ο αντιπρόεδρος της Google Mobile, Andy Rubin, δηλώνοντας ενθουσιασμένοι για το νέο επίπεδο συνεργασίας των δύο πλευρών, τους πρώτους καρπούς της οποίας θα δούμε μέσα στο 2012.

Ο πρώτος δήλωσε αρχικά:
“Google και Intel συνεργάζονται εδώ και αρκετά χρόνια σε data centers, στο Chrome OS και στη Google TV. Αυτή τη φορά επεκτείνουμε τη συνεργασία μας στο χώρο των smartphones, βελτιστοποιώντας τους επεξεργαστές μας και το λειτουργικό σύστημα Android για αυτά”
Ο Rubin συμπλήρωσε από την πλευρά του:
“Έχουμε βελτιστοποιήσει πολλά απο τα προϊόντα μας, κάθε φορά που αλλάζει η αρχιτεκτονική των επεξεργαστών, και γενικότερα έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία με την Intel”
Intel Medfield Android smartphone
Ο Otellini παρουσίασε στη σκηνή ένα smartphone με επεξεργαστή Intel Medfield (32nm), το οποίο όπως δήλωσε χρησιμοποιεί λειτουργικό σύστημα Android 2.3 Gingerbread, και τόνισε ότι από τις αρχές του 2012 θα δούμε επίσημα τα πρώτα Android smartphones/tablets με επεξεργαστές Intel.
Intel Android Medfield smartphone
Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιες θα είναι οι αντιδράσεις των άλλων εταιριών hardware, όπως Nvidia, Texas Instruments και Qualcomm, τώρα που μπαίνει στο παιχνίδι ένας μεγάλος παίκτης…



techgear.gr