Technology-Τεχνολογία

Αναζητήστε τον όρο που θέλετε στο ιστολόγιο

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

HTC Radar και HTC Titan - Κινητά με Windows Phone 7.5 Mango

Εν αναμονή τού νέου Windows Phone λειτουργικού συστήματος της Microsoft, η HTC κινήθηκε άμεσα και παρουσιάζει δύο νέαWindows Phone 7.5 Mango smartphones: τα HTC Radar και HTC Titan.

HTC TITAN
Το Titan στοχεύει στους high-end χρήστες, όπως μπορεί κάποιος να διαπιστώσει από αυτά που προσφέρει: επεξεργαστής 5 GHz QualcommSnapdragon, 512 MB RAM, 16 GB αποθηκευτικού χώρου, οθόνη 4.7” SuperLCD καθώς και μια εμπρόσθια 8 megapixel κάμερα. Ο συνδυασμός των παραπάνω θα έχει ως αποτέλεσμα εντυπωσιακές επιδόσεις, πιθανώς τις καλύτερες που θα έχουμε δει σε Windows Phone συσκευή, ειδικότερα εάν αναλογιστεί κάποιος πως το πάχος του smartpone είναι λίγο λιγότερο από 1.3 εκατοστά.


Για τους λιγότερο απαιτητικούς και όσους αναζητούν κάτι πιο οικονομικό, ηHTC διαθέτει μια λύση μεσαίας κατηγορίας. Το HTC Radar, όπως και τοTitan, προσφέρει 16GB αποθηκευτικό χώρο και 512MB RAM, αν και σαφώς υπολείπεται σε επεξεργαστική ισχύ, όπως και στο θέμα της κάμερας: ενσωματώνει επεξεργαστή 1 GHz Qualcomm Snapdragon και 5 megapixel κάμερα, παρόμοια με αυτή που διαθέτει το iPhone 4, αν και χαμηλότερης ανάλυσης από αυτές που θα βρείτε στα περισσότερα smartphones της αγοράς σήμερα. Σε αντίθεση με το Titan, το Radar επίσης ενσωματώνει μια μικρότερη, industry-standard οθόνη 3.7".


Και τα δύο smartphones θα είναι διαθέσιμα σε Ασία και Ευρώπη από τον επόμενο μήνα, αν και δεν έχει ακόμα καθοριστεί χρονοδιάγραμμα για τις ΗΠΑ. Επιπλέον, η τιμή τους δεν έχει εισέτι ανακοινωθεί.
Να θυμίσουμε, εξάλλου, πως όταν το Windows Phone έκανε το ντεμπούτο του για πρώτη φορά πέρυσι, η HTC κυκλοφόρησε διάφορες συσκευές που έτρεχαν το λειτουργικό αυτό, δηλαδή το Mozart και το δημοφιλές HD7.
Και τα δύο αυτά τηλέφωνα περιλαμβάνουν επίσης και ενσωματωμένοcustom software της HTC, όπως είναι το HTC Hub, το οποίο ουσιαστικά αποτελεί μια απογυμνωμένη έκδοση του HTC Sense, "ραμμένο" στα μέτρα των Windows Phone συσκευών, αν και είναι διαθέσιμο αποκλειστικά ως εφαρμογή.