Technology-Τεχνολογία

Αναζητήστε τον όρο που θέλετε στο ιστολόγιο

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Νέα υπηρεσία χαρτών παρουσίασε η Nokia



Σε σημερινή της εκδήλωση στην πόλη του San Fransisco η Nokia ανακοίνωσε την κυκλοφορία μιας ανανεωμένης έκδοσης των χαρτών της σε μια νέα πλατφόρμα η οποία ονομάζεται «Here».
Ενώ πολλές από τις λειτουργίες και τις υπηρεσίες των χαρτών είναι όμοιες με τις προηγούμενες εκδόσεις, στην πρόσφατη έκδοση η εταιρεία χρησιμοποιεί μια νέα τεχνολογία με το όνομα «POV Mapping» η οποία προσφέρει απεικόνιση των χαρτών ανάλογη με αυτή του Google Street View.

Η νέα πλατφόρμα συνοδεύεται από μια διαδικτυακή πύλη η οποία λειτουργεί ήδη στην διεύθυνση here.com, τα δεδομένα της οποίας μπορούν να συγχρονιστούν με τον λογαριασμό των χρηστών, επιτρέποντας τους να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτά από οποιαδήποτε συσκευή. Ταυτόχρονα, ένα νέο εργαλείο με την ονομασία Map Creator επιτρέπει στους χρήστες να προσθέτουν διάφορα χαρακτηριστικά στους χάρτες.

«Οι άνθρωποι θέλουν ποιοτικούς χάρτες, και με το Here μπορούμε να τους προσφέρουμε έναν καλύτερο τρόπο να εξερευνούν, να ανακαλύπτουν και να μοιράζονται τον κόσμο» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Nokia, Stephen Elop. «Επιπλέον με το Here μπορούμε να επεκτείνουμε τα 20 χρόνια της εμπειρίας μας σε νέες συσκευές και λειτουργικά συστήματα πέρα από την Nokia. Έτσι πιστεύουμε πως περισσότεροι άνθρωποι θα επωφεληθούν και θα συμβάλλουν στην ηγετική θέση που κατέχουμε στις χαρτογραφικές υπηρεσίες».

Η πλατφόρμα είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο στο λειτουργικό σύστημα Windows Phone, σύντομα όμως η Nokia σκοπεύει να κυκλοφορήσει εφαρμογές για Android και iOS καθώς και για το λειτουργικό Firefox OS.

 Νέα υπηρεσία χαρτών παρουσίασε η Nokia