Technology-Τεχνολογία

Αναζητήστε τον όρο που θέλετε στο ιστολόγιο

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Μερίδιο και ποσοστά διείσδυσης του Android στην Κίνα


Σημαντική μείωση σημειώνουν οι πωλήσεις της Apple στη χώρα

Ενισχύθηκε αισθητά η κυριαρχία του Android στην Κίνα το τρίτο τρίμηνο του 2012, με το ποσοστό της Apple να πέφτει ολοένα και περισσότερο.

Κατά το τρίμηνο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου το λειτουργικό σύστημα της Google κατάφερε να ανεβάσει το ποσοστό του στην αγορά των smartphones από το 83% που σημείωσε πέρσι στο εμφατικό 90,1%, όπως δείχνουν τουλάχιστον τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών Analysis International. 

Την ίδια στιγμή το iOS υποχώρησε αρκετά, από 6% που κατείχε το 2011 στο 4,2%, ενώ το Symbian παραμένει σε αρκετά χαμηλά επίπεδα, στο 2,4%

Πέρα από τις «κόντρες» μεταξύ των εταιρειών, τα στοιχεία δείχνουν πως η αγορά των smartphones στην Κίνα αναπτύσσεται ολοένα και περισσότερο. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις εταιρείες που θέλουν να αυξήσουν τις πωλήσεις τους.

Τον Αύγουστο μια άλλη εταιρεία ερευνών, η Canalys, ανέφερε πως από τα 158 εκατομμύρια συσκευές smartphones που πουλήθηκαν παγκοσμίως το δεύτερο τρίμηνο, σημαντικό ποσοστό από αυτές, 42 εκατομμύρια στον αριθμό πωλήθηκαν στην Κίνα.

Στην κορυφή των κατασκευαστών στην χώρα βρέθηκε η Samsung, με τις ZTE, Lenovo και Huawei να ακολουθούν, ενώ η Apple ήταν πολύ πίσω, με τις πωλήσεις της να εμφανίζονταν μειωμένες κατά 37% σε σχέση με το 2011.

Χωρίς να υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία για τις συνολικές πωλήσεις κάθε εταιρείας, είναι φανερό πως οι κινέζοι καταναλωτές προτιμούν το Android, κάτι που οφείλεται κυρίως στο κόστος των συσκευών της. Όπως αναφέρει το Tech in Asia, το iPhone κοστίζει 3,25 φορές περισσότερο από το μέσο Android smartphone.

Παρά το γεγονός αυτό η Apple αναγνωρίζει πως η αγορά της Κίνας αποτελεί τον ιδανικό χώρο να αυξήσει τόσο της πωλήσεις της όσο και τη διείσδυση του οικοσυστήματος της. 

Το νεότερο smartphone της, το iPhone 5, αναμένεται να κυκλοφορήσει στη χώρα μέχρι το τέλος του χρόνου, οπότε και θα μάθουμε αν η εταιρεία καταφέρει και ανεβάσει έστω και λίγο τα ποσοστά της.


newsbeast.gr