Technology-Τεχνολογία

Αναζητήστε τον όρο που θέλετε στο ιστολόγιο

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Επίσημο το Jolla smartphone με τιμή €399



Το πρώτο smartphone της Φινλανδικής εταιρείας Jolla το οποίο στηρίζεται στην πλατφόρμα Sailfish, ανακοινώθηκε σήμερα και ονομάζεται απλά Jolla.
Η εταιρεία Jolla ιδρύθηκε από πρώην εργαζομένους της Nokia οι οποίοι εργαζόντουσαν στην πλατφόρμα του MeeGo η οποία θα αποτελούσε το μέλλον της Nokia, πριν ανακοινωθεί όμως η συνεργασία με τη Microsoft και η υποστήριξη στα Windows Phone. Το Sailfish έχει τις ρίζες του στο MeeGo και επίσημα από σήμερα υποστηρίζει την εκτέλεση των Android εφαρμογών.

Jolla Jolla Jolla Jolla

Jolla Jolla Jolla Jolla

Από τα τεχνικά χαρακτηριστικά που έχει δημοσιεύσει η εταιρεία, ξέρουμε ότι το Jolla smartphone διαθέτει οθόνη 4.5' ιντσών και στο πίσω μέρος υπάρχει κάμερα 8mp. Τα 16gb αποθηκευτικού χώρου μπορούν να επεκταθούν μέσω της microSD θύρας ενώ η μπαταρία είναι αποσπώμενη όπως και το πίσω κάλυμμα της συσκευής το οποίο εύκολα μπορεί να αντικατασταθεί με κάποιο άλλο χρώμα.

Θα κυκλοφορήσει προς το τέλος του έτους με τιμή €399 και σε διάφορα χρώματα όπως γαλάζιο, πράσινο άσπρο και πορτοκαλί, με την πλατφόρμα να γνωρίζει το χρώμα της συσκευής και να αλλάζει τα χρώματα των μενού ανάλογα.


INSOMNIA.GR