Technology-Τεχνολογία

Αναζητήστε τον όρο που θέλετε στο ιστολόγιο

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Οικονομικά οφέλη και προοπτικές από την εφαρμογή mobile υπηρεσιών

Το 2018 τα έσοδα των τηλεπικοινωνιακών παρόχων από της υπηρεσίες δεδομένων θα ξεπεράσουν αυτά από τη φωνή, ανακοίνωσε σήμερα στη Βαρκελώνη το GSM Association.

Η έκρηξη ζήτησης και παροχής υπηρεσιών προς φορητές συσκευές επικοινωνίας και διασυνδεδεμένες μηχανές (M2M) οδηγεί πολύ γρήγορα προς έναν νέο, δικτυωμένο κόσμο, επηρεάζοντας οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα τόσο στις αναπτυγμένες, όσο και στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Ενδεικτικά, στον αναπτυγμένο κόσμο και μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια:

-Η εφαρμογή mobile υπηρεσιών στον χώρο της υγείας (mHealth) μπορεί να οδηγήσει στην εξοικονόμηση 400 δισ. δολαρίων, για τις χώρες-μέλη του ΟΟΑΣΑ.

-Η σύνδεση των αυτοκινήτων μπορεί να σώσει μια στις εννέα ζωές που χάνονται σήμερα στον δρόμο, μέσω των αυτοματοποιημένων υπηρεσιών επείγουσας κλήσης.

-Η υιοθέτηση σχετικών προγραμμάτων στον χώρο της εκπαίδευσης (mEducation) μπορεί να μειώσει κατά 8% τον αριθμό των μαθητών που εγκαταλείπουν το σχολείο, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 1,8 εκατομμύρια παιδιά.

-Η εφαρμογή τεχνολογιών έξυπνης διαχείρισης των ρύπων μπορεί να περιορίσει την εκπομπή άνθρακα κατά 27 εκατομμύρια τόνους, όγκος που ισοδυναμεί με τα οφέλη από τη φύτευση 1,2 δισ. δέντρων.
Στον αναπτυσσόμενο κόσμο:

-Η υιοθέτηση λύσεων mHealth θα βοηθήσει να σωθούν ένα εκατομμύριο ανθρώπινο ζωές στις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής.

-Η έξυπνη διαχείριση των οχημάτων θα βελτιώσει τις συνθήκες μεταφοράς και αποθήκευσης των τροφίμων, εξασφαλίζοντας φαγητό σε επιπλέον 40 εκατομμύρια ανθρώπους τον χρόνο.

-Η εφαρμογή μοντέλων mEducation θα δώσει την ευκαιρία σε 180 εκατομμύρια μαθητές να συνεχίσουν τις σπουδές τους.

-Η εγκατάσταση έξυπνων συστημάτων ελέγχου των δημοσίων μεταφορών θα μπορούσε να μειώσει τον χρόνος μετακίνησης κατά 35%, δίνοντας στους επιβάτες μια εβδομάδα ελεύθερου χρόνου ετησίως.


Πηγή: protothema.gr