Technology-Τεχνολογία

Αναζητήστε τον όρο που θέλετε στο ιστολόγιο

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Το Microsoft IllumiRoom μεταφέρει τη δράση έξω από την τηλεόραση σας


Microsoft IllumiRoom

Για όσους θυμούνται, τον περασμένο Ιανουάριο η Microsoft είχε δημοσιεύσει ένα πρώτο βίντεο μιας νέας τεχνολογίας με την ονομασία IllumiRoom, η οποία προορίζεται μελλοντικά για το Xbox.
Όπως είχε υποσχεθεί η Microsoft, σήμερα στα πλαίσια του συνεδρίου CHI 2013, η εταιρεία έδωσε περισσότερες πληροφορίες γύρω από το project ενώ προχώρησε στην κυκλοφορία ενός νέου βίντεο που εξηγεί πως ακριβώς δουλεύει η τεχνολογία.

Χρησιμοποιώντας έναν προβολέα και το Kinect, το IllumiRoom χρησιμοποιεί όλο το χώρο που βρίσκεται γύρω από την τηλεόραση, έτσι ώστε να τον συμπεριλάβει στο video game που παίζει εκείνη τη στιγμή κάποιος στη τηλεόραση του. Τα αποτελέσματα όπως μπορείτε να δείτε και από το παρακάτω βίντεο είναι εντυπωσιακά αφού δημιουργεί μια εναλλακτική πραγματικότητα γύρω από την τηλεόραση, δημιουργώντας μια πρωτόγνωρη εμπειρία για τον gamer,


Η Microsoft αναφέρει ότι η τεχνολογία IllumiRoom βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο και ότι δεν υπάρχουν ακόμα σχέδια για το πότε και αν θα διατεθεί στο εμπόριο. Πάντως η εταιρεία θα προχωρήσει σε μία δημόσια παρουσίαση του IllumiRoom τον προσεχή Ιούλιο στην έκθεση Siggraph.

 Site: engadget.com

πηγή: http://www.insomnia.gr/